Al op de dag van verschijnen was het nieuwe boek van Erwin Mortier, Gestameld liedboek getiteld, aan een herdruk toe. Afgelopen vrijdag lag het boek in de boekhandels, de eerste druk kende een oplage van 20.000 exemplaren. Het boek, waarin Mortier openhartig vertelt over de Alzheimer bij zijn moeder, kreeg afgelopen weekend veel aandacht in kranten en op televisie. Zo stond op vrijdag een paginagroot stuk in NRC Handelsblad over dit autobiografische werk van Mortier. Zaterdag werd de Vlaming in dezelfde krant geïnterviewd over Gestameld liedboek.

Op zondag schoof Mortier aan bij Wim Brands. In VPRO Boeken spraken ze niet alleen over het ziekteproces van Mortiers moeder, maar ook over het schrijverschap. ‘Het laat zien hoe belangrijk het verbeelden voor de mens is. En hoe verhalen ons leven kunnen redden. Het klinkt ontzettend pathetisch als ik het zeg, maar dit boek heeft mijn leven gered. Het heeft mij als schrijver gered. Het heeft mij het levensplezier teruggeschonken. Het heeft mij de herinnering aan mijn moeder teruggeschonken van voor ze ziek was,’ aldus de schrijver.

Binnenkort leest u hier op Tzum.info natuurlijk de recensie van Gestameld liedboek.