Yvonne Keuls, die aanstaande zaterdag haar tachtigste verjaardag viert, ontvangt de Haagse Cultuurprijs 2012. Dat is vandaag bekendgemaakt. De prijs bestaat uit een bedrag van 25.000 euro en een kunstwerk. Keuls is vooral bekend van Het verrotte leven van Floortje Bloem en De moeder van David S. Beide boeken worden nog steeds veel gelezen door middelbare scholieren.

De Haagse Cultuurprijs wordt sinds 1999 eens in de twee jaar uitgereikt aan een persoon, groep of instelling die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan het culturele belang van de stad.

Ter gelegenheid van de verjaardag van Keuls heeft het Letterkundig Museum een expositie over het werk van de schrijfster ingericht. Op de expositie zijn onder meer jeugdfoto’s, persoonlijke documenten en handschriften van Keuls te zien. Ook verschijnt er een schrijversprentenboek over haar leven en werk.