The Globe Theatre, originally uploaded by coen peppelenbos.

Een beetje Shakespeare-fan gaat tijdens zijn vakantie in Londen op bezoek in het Globe theater. Het echte Globe Theatre is afgefikt, maar de (Amerikaanse) acteur Sam Wanamaker werd één van de drijvende krachten aan de ‘remake’ van het theater.

Heel goed. Prachtig. Aan alle regeltjes is voldaan. Ik had het voor geen goud willen missen, maar toch heb je het idee dat je een beetje in de Efteling bent terecht gekomen.

Overal, maar dan ook overal zie je wie heeft meebetaald aan dit theater. Van elke stoel, elke dakpan, elke pilaar weet je wie de gulle schenker is. Ik ben zeer voor gulle schenkers, zolang ze maar anoniem blijven.

Intussen staat er wel mooi een theater. Er komen ook mensen die nog nooit een stuk van Shakespeare hebben gezien. Ook dat is goed. De meeste mensen die de Sacre Coeur bezoeken hebben ook nooit een mis uitgezeten. Je kunt iets afstrepen op je lijstje.