Op haar website heeft de schrijfster van de Harry Potter-serie, J.K. Rowling, bekend gemaakt dat haar nieuwste boek geschreven is voor volwassenen. ‘Although I’ve enjoyed writing it every bit as much, my next book will be very different to the Harry Potter series.’ Rowling maakt met haar nieuwe boek ook een overstap naar een andere uitgever. The Guardian citeert de schrijfster: ‘The freedom to explore new territory is a gift that Harry’s success has brought me, and with that new territory it seemed a logical progression to have a new publisher. I am delighted to have a second publishing home in Little, Brown, and a publishing team that will be a great partner in this new phase of my writing life.’ Over de inhoud van het boek en de publicatiedatum dit najaar worden pas later mededelingen gedaan.

Volgens geruchten wordt haar nieuwe boek een crimi.