Iedereen kent Paul Sebes, maar wie was Henk Prins? Met een paneldiscussie over het vak van literair agent wordt op 8 maart het nieuwe nummer van De Boekenwereld ten doop gehouden. Prins & Prins, makelaar in boeken. De opkomst van het literair agentschap in Nederland luidt de titel van dit nummer waarin de rol van een van de eerste literair agenten van Nederland, Henk Prins – opererend onder de bedrijfsnaam Prins & Prins – nader bekeken zal worden. Meer dan zeshonderd archiefmappen van dat literair agentschap liggen bij de Bijzondere Collecties van de UvA. Het is dan ook de juiste plek voor de presentatie.

Paul Sebes en Chris Kooi, uitgever Lidewijde Paris en directeur van Poetry International Bas Kwakman zullen discussiëren over het literair agentschap van vroeger en nu.

Datum: 8 maart

Plaats: Oude Turfmarkt 129 1012 GC Amsterdam, Museumcafé

Tijd: 17:00 – 19:00 uur

De Boekenwereld