Prettige vooruitzichten voor de literatuurliefhebber: in julie verschijnt de vertaling van de briefwisseling tussen J.M. Coetzee en Paul Auster, Een manier van vriendschap. Uitgeverij Cossee brengt het boek op de markt (in samenwerking met De Arbeiderspers). Volgens de zomercatalogus van Cossee gaat de briefwisseling over:

vriendschap • kindertijd • sport op tv • taal en precisie • eerste indrukken op reis • bankencrisis • omgaan met vileine recensies • immigratie • winnen en verliezen • namen • de houdbaarheid van poëzie • straatnamen • antisemitisme • Israël en Palestina • interviews • sportstatistieken • vertalingen • Zuid-Afrika • de verantwoordelijkheid van de auteur voor zijn personages • Franz Kafka • kerstdiners • slapeloosheid

Nog meer goed nieuws: aan het eind van de maand verschijnt ook het Winterlogboek van Paul Auster bij De Arbeiderspers. De auteur komt ook naar Nederland voor een optreden bij het City2Cities-festival in Utrecht met een indrukwekkende line-up. De avond met Auster is al uitverkocht. Coetzee komt in juli naar Nederland.