Juryvoorzitter Rik van de Westelaken heeft zojuist in Felix Meritis de winnaar van de Gouden Strop 2012 bekendgemaakt. Bram Dehouck schreef met Een zomer zonder slaap volgens de jury de beste Nederlandse thriller. Dehouck ontvangt € 10.000 en een sculptuur van Marianne van den Heuvel.

‘De winnaar van De Gouden Strop 2012 heeft een prachtig boek geschreven, een verademing. En door de zwarte humor in zijn werk, verfrist hij het genre van het spannende boek en is hij bezig een unieke plaats te veroveren in de Nederlandstalige misdaadliteratuur,’ aldus Van de Westelaken.

Twee jaar geleden won Dehouck zowel de Gouden Strop als de Schaduwprijs voor zijn debuut De minzame moordenaar. De Gouden Strop werd uitgereikt tijdens de Avond van het Spannende Boek, de openingsavond van Juni – Maand van het Spannende Boek.

Kevin Valgaeren won met De ziener de Schaduwprijs 2012, de prijs voor het beste spannende debuut. De Schaduwprijs bestaat uit een geldprijs van € 1.000 en een zeefdruk van Dick Bruna.

Derwent Christmas, voormalig redacteur van de papieren Tzum, was met zijn roman Volmaakte verdwijning ook doorgebroken tot de shortlist van de Gouden Strop. Voor zijn debuut Twee tranen ontving hij al de Schaduwprijs. Binnenkort zal Christmas exclusief voor Tzum.info een sfeerreportage schrijven over de uitreiking van de Gouden Strop.

Webwinkel