Op zijn weblog meldt Renzo Verwer dat oud-uitgever en oprichter van BZZTôH Phil Muysson afgelopen donderdag is overleden.

We mailden wel eens over het vak. Hij vertelde soms leuke dingen, zoals over een wielerroman die hij niet goed vond, maar wel uitgaf… ‘want dan verkoop ik er toch 3000′. Dat was Phil. Praktisch, handig. Een kennis van mij uit de uitgeverijwereld was vol bewondering voor Muysson: “Nederlands eerste eclectische uitgever: hij deed alles, van literatuur tot astrologie-onzin”. Phil was dacht ik ook één van de oprichters van het literair tijdschrift BZZLLETIN.

BZZTôH ging in 2009 failliet, maar uit de as herrees een nieuw bedrijf. Het blad Bzzlletin was jarenlang een van de grootste literaire tijdschriften van Nederland, mede dankzij prachtige auteursnummers. Veel scholen hadden een abonnement op het blad.