Literatuurplein, de website van de bibliotheken met veel achtergrondinformatie over boeken en schrijvers, heeft een totale ‘make over’ ondergaan deze week. Het wat drukke oorspronkelijke uiterlijk is vervangen door een wat uniformere stijl die past bij de huisstijl van de bibliotheken. Volgens de informatie op de site is het nu beter mogelijk voor afzonderlijke bibliotheken om widgets over te nemen op de eigen site.

Dat is de digitale huisstijl die voor het hele openbare bibliotheekwerk in Nederland is ontwikkeld. Zo goed als alle openbare bibliotheken zullen die voor de eigen website gaan toepassen. Bibliotheken als Rotterdam en Haarlemmermeer hebben dat inmiddels gedaan. Die gezamenlijke huisstijl maakt het ook mogelijk op de websites van bibliotheken in eenzelfde stramien onderdelen van onder meer Literatuurplein over te nemen.

Klaas Koppe en Iris Koppe blijven speciale filmpjes over schrijvers maken voor Literatuurplein.

De bezoeker kan de site personaliseren door een eigen hoofdkleur te kiezen. Naast de oranje bibliotheekkleur levert dat soms enkele bijzondere kleurencombinaties op.