In november verschijnt de nieuwe roman van Thomas Rosenboom, De rode loper getiteld. Net als zijn laatste romans, De nieuwe man (2003) en Zoete mond (2009), speelt het verhaal De rode loper zich af in de twintigste eeuw. De nieuwe roman van Rosenboom gaat over Lou Baljon, opgegroeid in de jaren zeventig.

‘Na een leven als roadie en opnametechnicus in een provincieplaats begint hij een bioscoop in een gekraakte garage. Opnieuw dreigt de tijd hem in te halen, maar dan krijgt hij een idee dat juist volmaakt past bij de moderne tijd: hij geeft het publiek de hoofdrol. Het succes is enorm, en brengt hem in contact met een ongrijpbare vrouw, die in zichzelf gevangen zit als een prinses in een torenkamer. Om haar voor zich te winnen, zet Lou nog eenmaal de middelen van zijn verleden in,’ aldus uitgeverij Querido.