KortVerhaal, een voortzetting van het literaire tijdschrift De Tweede Ronde, houdt ermee op. Dat bevestigt de redactie vandaag aan Tzum.info. Er zijn tot nu toe negen afleveringen verschenen van KortVerhaal. Het tijdschrift besteedde veel aandacht aan vertaalde literatuur en was het enige blad waar de vertaler meer betaald kreeg per bladzijde dan een auteur van een Nederlands verhaal.

De redactie van KortVerhaal bestaat uit Thomas Verbogt, Peter Verstegen en L.H. Wiener. Verstegen richtte in 1980, samen met vertaler en dichter Marko Fondse, De Tweede Ronde op en is sindsdien de drijvende kracht achter het blad gebleven. Meander magazine interviewde hem in 2006 over het blad. Over de hoogtepunten was hij duidelijk:

Voor een goed antwoord zou ik alle jaargangen moeten doorbladeren, maar debuten als van Arnon Grunberg, Manon Uphoff, Frans Pointl en Rob van der Linden zijn achteraf misschien hoogtepunten.

Volgens redactielid L.H. Wiener was het niet mogelijk een geschikte sponsor te vinden:

KortVerhaal gaat eervol ten onder, maar niet als de Titanic, want aan die trieste ondergang lag een stuurfout ten grondslag en wij lagen mooi op koers. Het is als de dood van Icarus, zoals uitgebeeld door Breughel, en verwoord door W.H. Auden in zijn gedicht Musée des beaux arts: als je niet kijkt dan zie je het niet eens en hoor je geeneens geen plons. Sponsoren willen zelf beter worden van hun steun en daarom zijn wij er niet in geslaagd een sponsor te vinden.

Er verschijnen nog twee nummers voor het doek definitief valt: een Iers nummer voor de herfst en een Afscheid-nummer voor de winter.