Naar aanleiding van onze berichtgeving afgelopen zaterdag over boekhandelaren die op Facebook klaagden over een grote hoeveelheid misdrukken in de bestseller Gijp, reageert uitgeverij De Buitenspelers:

Tijdens het proces bij de drukkerij is er iets fout gegaan en helaas blijkt een gedeelte van een van de afgelopen oplages Gijp een misdruk. Deze misdruk is in de afgelopen dagen geconstateerd, het gaat om boeken die zijn geleverd tussen 22 en 30 mei. Het is onduidelijk om hoeveel exemplaren het gaat, door het grote succes zijn er snel opeenvolgende drukken gemaakt, die vrijwel meteen aan de winkels zijn door geleverd.

Op dinsdag 29 mei, vrijdag 1 juni en vandaag 4 juni zijn er alweer zo’n 25.000 correcte exemplaren aangeleverd.

De winkels worden geattendeerd op het feit dat er misdrukken in omloop zijn, deze kunnen via CB geretourneerd worden waarbij zij aan kunnen geven of zij de exemplaren opnieuw wilt ontvangen.

Consumenten worden doorverwezen naar de afdeling verkoopbinnendienst van AW Bruna, via info@apawb.nl, zij zorgen dan namens ons via de drukker voor een nieuw exemplaar.

Het gaat concreet om de pagina’s 298 (twee maal aanwezig) en 300 (ontbreekt).

Michel van Egmond schreef het boek Gijp over de oud-voetballer René van der Gijp, die vorig jaar aan een ernstige depressie leed.

Webwinkel