Het Letterkundig Museum krijgt de buste, nou ja kop, van Belcampo niet. En ook de O.B. of U.B. van Groningen krijgen de buste van de schrijver die jarenlang in Groningen woonde niet in handen. De bibliotheek van Rijssen onthult komende zaterdag het beeld dat komiek Harm Achteresch (inmiddels overleden) liet maken van de schrijver die opgroeide in deze Overijsselse gemeente.

De dochter van Belcampo, Maartje Arian-Schönfeld Wichers, zal bij deze gelegenheid een paar woorden spreken en het beeld onthullen. Overdracht en onthulling zullen plaatsvinden op zaterdag 21 juli 2012, vanaf 12.00 uur in de Bibliotheek in Rijssen, gevestigd in winkelcentrum De Passage. Bij dit artikel in de Tubantia een foto van de dochters van Achteresch met in het midden de Belcampokop, gemaakt door Gerda van der Linden.