Leo Vroman is iets kwijt. Hij wil het graag terug. De 97-jarige dichter schakelt de media in om een dagboek dat hem in 1942 is ontglipt, terug te vinden. Op zijn blog geeft Vroman een omschrijving van het document: ‘Ik denk dat het een gewoon zwart-wit gemarmerd (of misschien rood) omslag had, en meer dan 200 misschien wel 500 pagina’s dik was, met natuurlijk handgeschreven tekst maar ook met allemaal verzamelde snippers met aankondigingen erop en wat gedroogde bloemen uit Kaapstad.’

Volgens de dichter heeft hij in het dagboek zijn vlucht naar Indonesië beschreven en wellicht ook enkele gedichten genoteerd. Wat is Vroman eigenlijk van plan met zijn hervonden geschiedenis, wanneer die boven water komt? De Leo Vroman Foundation laat aan Tzum weten dat Vromans schriftelijke herinneringen gepubliceerd zullen gaan worden via de website van de stichting. Een zoektocht naar literair erfgoed dus, waar we allemaal plezier aan kunnen beleven. Tips kun je kwijt bij de Foundation.