Op Neder-L schrijft Marc van Oostendorp een reeks over de nieuwe Schrijfwijzer van Jan Renkema.

De nieuwe Schrijfwijzer is een multimedia-project: naast het boek is er een uitgebreide website die deels afgeschermd is voor kopers van het boek (in het boek staat een toegangscode) maar ook deels openbaar. Voor de recensent is dat prettig, zeker als die recensent problemen heeft met het boek: iedereen kan controleren wat ik over de website zeg en daar zijn eigen oordeel over vormen.

Van Oostendorp is niet mals in zijn kritiek tot nu toe: ‘Renkema’s toon vind ik onaangenaam.’ ‘De taalkritiek in de Schrijfwijzer is er dus regelmatig naast.’ ‘Wat erger is: wat Renkema zegt, klopt niet.’

Hier: de eerste, tweede en derde uit een reeks van acht.

De eeuwige taalvraag from Boom Schrijfwijzer on Vimeo.

Webwinkel