De poëziecolumn van Erik Lindner voor De Groene Amsterdammer stopt. Dat maakte Lindner op zijn Facebookpagina bekend. De dichter schreef twee jaar recensies voor de papieren versie van het weekblad en hield daarna drie jaar lang een poëzierubriek bij voor de digitale Groene. De manier waarop Lindner bedankt werd is niet erg hoffelijk en de reden voor het stopzetten van zijn rubriek is niet helder, ‘dat is niet erg duidelijk uit het korte mailtje’ schrijft de dichter op Facebook.

Lindner blijft voor de rest redelijk laconiek, blijkt uit een antwoord op de vraag van een van zijn volgers:

Misschien was het voor mij na vijf jaar – twee jaar de papieren groene en drie jaar online – ook even genoeg. Veel meer mensen zouden het een tijdje moeten doen en inderdaad, Laurens, regelmatige stukken geeft een beetje overzicht in wat er verschijnt. Ik sluit niet uit dat ik ergens terugkom, blijf het prettig vinden om te lezen en daarover te schrijven.

(Foto: © Jan Glas)