Nog 7.500 euro is nodig om het project Dichter Draagt Voor van de grond te tillen. Op de website Voor de kunst probeert Dichter des Vaderlands Ramsey Nasr geld in te zamelen voor het project waarbij hij klassieke gedichten toegankelijk wil maken voor jongeren. Ramsey Nasr:

Dichter Draagt Voor is de naam van een project dat ik al sinds mijn aantreden als Dichter des Vaderlands wil verwezenlijken. Doel ervan is om meer mensen, vooral jongeren, bij poëzie te betrekken. Het project vertrekt vanuit de opgedane ervaring dat een gedicht, wanneer het wordt voorgedragen, een veel directer appeal heeft dan als het gelezen wordt. Alle vooroordelen die mensen vaak hebben over poëzie – lastig, elitair, zweverig, onbegrijpelijk – verdwijnen als sneeuw voor de zon zodra men een gedicht hóórt in plaats van zelf leest. Voor veel lezers is het eenvoudigweg fijn een handreiking te krijgen in een gedicht waarin soms alle interpunctie ontbreekt. Op deze manier wordt een schijn van begrijpelijkheid aangereikt: het gedicht wordt er niet makkelijker door, maar je hoeft niet meer van nul te beginnen. Dichter Draagt Voor wil met de poëzieclips een brug slaan naar potentiële lezers. Ik zou als Dichter des Vaderlands iets met dit project willen achterlaten.

Meehelpen kan vanaf 25 euro. Er staat steeds iets tegenover. Vanaf 500 euro mag je meespelen in een clip.

Dichter Draagt Voor from voordekunst on Vimeo.