Vanavond is de shortlist van de Anna Bijns Prijs 2012 bekendgemaakt. De volgende zes schrijfsters zijn in de race voor de prestigieuze literaire prijs:

* Saskia de Coster met Dit is van mij (Prometheus)

* Minke Douwesz met Weg (Van Oorschot)

* Elke Geurts met Lastmens (Nieuw Amsterdam)

* Vonne van der Meer met De vrouw met de sleutel (Atlas Contact)

* Charlotte Mutsaers met Koetsier Herfst (De Bezige Bij)

* Carolina Trujillo met De terugkeer van Lupe Garcia (Meulenhoff)

De Anna Bijns Prijs is een tweejaarlijkse titelprijs waaraan naast de Anna Bijns Bokaal een bedrag van 10.000 euro verbonden is. De prijs gaat afwisselend naar proza en poëzie. Met de prijs bekroont de jury afwisselend de beste literaire prozatitel of dichtbundel van de afgelopen vier jaar, geschreven door een vrouwelijk auteur. Dit jaar gaat de prijs naar een prozatitel.

Op donderdag 22 november 2012 wordt bekend wie de winnares van de Anna Bijns Prijs 2012 is. De beste vrouwelijke prozaschrijfster ontvangt dan de Anna Bijns Trofee en een cheque van tienduizend euro. De uitreiking vindt plaats in De Rode Hoed in Amsterdam.

De jury bestaat uit Liddie Austin, Arjen Fortuin, Wouke van Scherrenburg en Herman Pleij.