Voor haar roman Weg heeft Minke Douwesz de Anna Bijns Prijs ontvangen. Dat is vanmiddag bekendgemaakt. ‘De durf waarmee Douwesz haar personages in elke scène nog wat verder in de misère duwt, maakt Weg tot een fascinerend, spannend en razend knap boek,’ aldus de jury.

De Anna Bijns Prijs is een tweejaarlijkse titelprijs waaraan naast de Anna Bijns Bokaal een bedrag van 10.000 euro verbonden is. De prijs gaat afwisselend naar proza en poëzie. Met de prijs bekroont de jury afwisselend de beste literaire prozatitel of dichtbundel van de afgelopen vier jaar, geschreven door een vrouwelijk auteur. Dit jaar ging de prijs naar een prozatitel.

De uitreiking vindt op donderdag 22 november plaats in De Rode Hoed in Amsterdam. De jury bestond uit Liddie Austin, Arjen Fortuin, Wouke van Scherrenburg en Herman Pleij.