Peter Buwalda ontvangt de Anton Wachterprijs 2012 voor zijn roman Bonita Avenue. Dat is zojuist bekendgemaakt. De jury prijst Bonita Avenue om ‘de rijke inhoud en de volwassen stijl’ en noemt het een ‘bijzondere roman’.

De Anton Wachterprijs is een tweejaarlijkse prijs voor het beste literaire debuut. De prijs is vernoemd naar de hoofdfiguur in de autobiografisch getinte romancyclus van de auteur Simon Vestdijk, en dient als stimulans voor de wording van literair talent in Nederland en Vlaanderen.

De andere genomineerden waren Daan Heerma van Voss (Een zondagsman), Erik Menkveld (Het grote zwijgen), Lot Vekemans (Bruidsjurk uit Warschau) en Joost de Vries (Clausewitz). Zaterdag 10 november 2012 wordt de prijs aan Buwalda uitgereikt.

Eerder won de schrijver voor zijn debuutroman de Academica Debutantenprijs, de Selexyz Debuutprijs en de Tzum-prijs.