Schrijver en programmamaker Abdelkader Benali werkt op dit moment aan een nieuw seizoen Benali Boekt. Dat maakte hij bekend op zijn Facebook-pagina. In 2011 werd Benali Boekt voor het eerst uitgezonden door de NTR. Benali volgde verschillende Nederlandse auteurs, zoals Tommy Wieringa en Connie Palmen, en interviewde hen over hun schrijverschap.

In het tweede seizoen veranderde de opzet. Ditmaal stonden klassiekers uit de Nederlandse literatuur centraal, zoals Hersenschimmen van Bernlef, Een vlucht regenwulpen van Maarten ’t Hart en Turks Fruit van Jan Wolkers. Het derde seizoen zal dezelfde opzet hebben.

Tzum.info vroeg Benali welke schrijvers en klassiekers we in dit seizoen kunnen verwachten. Dit zijn de eerste namen, met bijbehorende klassiekers: Renate Dorrestein over Een hart van steen, Yvonne Keuls met Jan Rap en z’n maat en Oek de Jong over Opwaaiende zomerjurken. Ook Mulisch komt aan bod. Het is nog niet bekend of de klassieker De ontdekking van de hemel centraal staat of De zaak 40/61.