De Publieke Omroep heeft besloten om niet verder te gaan met het boekenprogramma Benali Boekt. Presentator Abdelkader Benali maakte zojuist zelf het nieuws bekend op zijn Facebook-pagina:

De Publieke Omroep haalt de stekker uit Benali Boekt. Geen nieuw seizoen voor dit programma waar ik met veel plezier en bezieling aan heb gewerkt.

Het boekenprogramma is in totaal drie seizoenen op de buis geweest. Het laatste seizoen, waarin verschillende klassiekers uit de Nederlandse literatuur centraal stonden, werd niet goed bekeken. Het programma werd op zondagavond tegenover Studio Sport geprogrammeerd. Benali uitte zich destijds ook kritisch over het uitzendtijdstip. Tegenover Tzum.info zei hij destijds:

Ik zit te kijken met de gedachte dat op een later tijdstip wellicht het dubbele aantal mensen zou kijken. Gelukkig wordt er goed teruggekeken. Het zou me allemaal niet zo roesten als ik niet weet dat in Hilversum op basis van kijkcijfers keihard beleid wordt gemaakt.

0