Zou het niet heerlijk zijn om te kunnen liggen en lezen tegelijkertijd? Ik heb nogal moeite met lezen in bed. het liefst lig op mijn zij, maar je kunt het beste de linkerbladzijde van een boek lezen als je op je rechterzij ligt en de rechterbladzijde als je op je linkerzij ligt. Aangezien ik op een gemiddelde van vijftig tot zestig bladzijden per uur zit, zou ik daar tureluurs van worden.

Achteroverliggend een boek lezen gaat niet, tenzij je het boek boven je hoofd houdt (en dat is ook weer onhandig met het bedlampje boven je), maar daar word je al snel moe van in de armen.

De oplossing voor alle problemen is de bedbril, beter gezegd de Hamblin-bril, uitgevonden in de jaren dertig van de vorige eeuw. Een bril met gekantelde lenzen, zodat je achterover kunt liggen en je boek normaal voor je houden.

Je vraagt je af waarom de Hamblin-bril nooit een succes is geworden. Hetzelfde geldt voor de uitvindingen uit het verleden op deze pagina.