In plaats van de column die gisteren in de media circuleerde (waarnaar wij eerder verwezen), sprak de schrijver A.H.J. Dautzenberg gisteren in werkelijkheid een andere column uit waarin hij zich richt tegen de organisatoren van de avond en de ‘literatuur van dit moment: ‘De Nederlandse literatuur is de afgelopen decennia verworden tot onbeduidend divertissement.’

Waar is de tijd gebleven dat schrijvers voorop liepen in de strijd tegen de debilisering van de samenleving, de teloorgang van de cultuur en met rechte rug klaarstonden om de vrijheid van meningsuiting te verdedigen? Kortom, de tijd dat schrijvers nog aanzien hadden? We lijken alleen nog als formulebevestigende marionetten van de vermaakindustrie een rol te kunnen, en erger nog: te wíllen spelen.

Dat maakt de schrijver gelukkig sympathieker dan we dachten. Lees zijn daadwerkelijk uitgesproken column op zijn site.