De eerste kandidaat voor de verkiezing van de Dichter des Vaderlands is binnen: Ruben van Gogh. Op zijn Facebook-pagina meldde hij zojuist:
Bij deze stel ik mij officieel kandidaat voor Dichter des Vaderlands, na bij de vorige DdV verkiezingen al op de longlist gestaan te hebben, plaats ik mij, bij gebrek aan berichtgevingen dienaangaande, meteen op de definitieve plek.
Hij vraagt zijn volgers om hem in zijn beslissing te steuen. ‘Jullie kunnen mij helpen met ‘likes’, herpostingen en oproepen op Facebook, Twitter en bij dorpspompen. Een DdV-project-X des woords!’ Van Gogh zegt verder dat hij al voorbereidingen heeft getroffen.
Zo ben ik er op slinkse wijze in geslaagd mijn bundelpresentatie van Hier begint het leven (let dienaangaande ook even op de toepasselijke titel) op Gedichtendag 2013 te laten plaatsvinden in hetzelfde literaire programma waarin ook afscheidnemend Dichter des Vaderlands Ramsey Nasr figureert.
Het is nog onduidelijk of andere dichters zich gaan melden voor de verkiezing. Ook over de coördinatie van de verkiezing heeft organisator Poetry International nog niets bekendgemaakt.
 
(Foto: Coen Peppelenbos)