Eric M. Moorman zal op 21 december in de Sint Bavokerk in Haarlem de Bilderdijklezing 2012 houden. In zijn lezing getiteld Donder en bliksem boven de Vesuvius, een lezing over vulkanen, eenzaamheid, genialiteit, het genoegen van zelf op ontdekkingsreis te gaan en de vruchtbaarheid van het lezen zal Moormann (hoogleraar klassieke Archeologie Radboud Univerversiteit Nijmegen) ingaan op een door Bilderdijk vertaald Franse epos over de verwoesting van Herculaneum door de uitbarsting van de Vesuvius. Adriaan van Dis zal een pastiche op Bilderdijk voordragen.

De Bilderdijklezing is een ’tweejaarlijkse lezing over een cultuurhistorisch of cultuurfilosofisch onderwerp en een eerbetoon aan de wonderlijke alleskunner Willem Bilderdijk die op 18 december 1831 in zijn woonhuis op de Grote Markt zijn laatste adem uitblies.’

Voor meer info zie hier.