Het gesprek dat Elsbeth Etty op de openingsavond van Het Grote Gebeuren voerde met Leon de Winter ging natuurlijk ook over de verdediging door de schrijver van advocaat Bram Moszkowicz en vechtsporter Badr Hari. Over de laatste zei hij dat hij in de onschuld geloofde van Hari.

Etty: ‘Hoe weet je dat zo zeker?’

De Winter: ‘Ik heb me in de zaak verdiept en ik weet precies hoe het zit!’

Etty: ‘Dan kun je ons dat uitleggen.’

De Winter: ‘Maar dat doe ik niet.’

Etty: ‘Waarom niet?’

De Winter: ‘Daar zit nog een boek in.’

Etty probeerde De Winter nog wel te verlokken tot meer uitspraken, maar De Winter hield voet bij stuk en verwees alleen nog maar naar zijn column over een fietstocht waarbij jongeren zijn vrouw hadden uitgescholden (zie hier). Bij Hari zou op een zelfde manier de woede zijn gewekt.

De Winter vertelde daarnaast veel over films, waaronder een komische film die hij wil maken waarin André Rieu de hoofdrol speelt, met Wenen als één groot massadecor. De Winter probeert de film overal aan de man te brengen. Hij voelde zich als een stofzuigerverkoper die langs de deuren ging. Tot nu toe was er nog geen financier gevonden.

Het Grote Gebeuren duurt nog tot en met zondag. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar.