Anton Valens maakt met Het boek Ont kans op de titel Het Beste Groninger Boek (aanstaande zaterdag worden de prijzen uitgereikt tijdens het festival Het Grote Gebeuren). Joep van Ruiten had een interview met de auteur voor het Dagblad van het Noorden.

We leven in een tijd van het maakbare succes, iets waar ik zelf niet van ben. Daar wilde ik een tegengeluid bij laten horen. Ik erger mij aan dat idee van maakbaar succes. Sommige van mijn beste vrienden zijn bijzondere types, die heel grappige dingen bedenken, en wonderlijke ideeën hebben. Veel mensen vinden hen dan raar. En niet geslaagd. Die indeling van de wereld in winners en losers vind ik geen prettige indeling. Ik hou er niet van om zo naar mensen te kijken. Dat heb ik bij de thuiszorg geleerd.

Het hele interview is op het blog Woest en ledig na te lezen.