Ondanks de verwoede pogingen van de provincie Drenthe om de literatuur binnen de eigen grenzen de nek om te draaien, is het de mensen van Stichting Zomerzinnen toch gelukt om een succesvol literair winters intermezzo neer te zetten: Winterzinnen. Nu al succesvol, omdat het al uitverkocht is. In een persbericht laat de Stichting weten:

Er zijn geen kaarten meer te krijgen voor het programma met muziek en literatuur in en rond café De Amer. Stichting Zomerzinnen organiseert

Winterzinnen voor de eerste keer.

Coördinator Annette Timmer vindt het leuk dat zoveel mensen warm lopen voor o.a. Hans Dorrestijn, Tangarine en een Ode aan Rutger Kopland. ‘Je weet van te voren nooit hoeveel publiek je trekt. De grens ligt bij honderd, dan zit café De Amer echt helemaal vol. Er is inmiddels een wachtlijst met zoveel gegadigden, dat we afraden om op de bonnefooi naar Amen te komen.’

Winterzinnen speelt zich deels buiten af. Er wordt op drie plaatsen opgetreden. Er was een wandeling gepland langs het Amer Diep. ‘Door de vele regen van de afgelopen dagen is het te nat. Daarom hebben we de route aangepast. Toch zou ik maar zorgen voor waterdicht schoeisel en een paraplu,’ aldus Timmer.