De genomineerde dichters voor de Herman De Coninckprijs 2013, Miguel Declercq, Annemarie Estor, Delphine Lecompte, Xavier Roelens en David Troch, roepen lezers op om een stem uit te brengen op hun favoriete gedicht. De Herman de Coninckprijs is een jaarlijkse poëzieprijs. Aan de prijs voor de beste dichtbundel is een geldprijs van zesduizend euro verbonden.

Elk jaar is er ook de stemcampagne voor de Publieksprijs voor het mooiste gedicht. Gekozen kan worden voor één gedicht uit elk van de vijf genomineerde bundels. Iedereen kan online zijn stem uitbrengen. Het gedicht met de meeste stemmen wordt opgenomen op een poster die op Gedichtendag gratis in de deelnemende boekhandels wordt aangeboden.

Vorig jaar stemden 4268 lezers op hun favoriete gedicht. Wij, genomineerde dichters voor de Herman De Coninckprijs 2013, vinden dat dat aantal veel hoger kan. Daarom vragen we je met aandrang om dit jaar ook je stem uit te brengen. Meer zelfs: we vragen je om ook jouw familie, vrienden, collega’s, kennissen uit te nodigen om te stemmen. Wees creatief en origineel, zet poëtische acties op gang om zoveel mogelijk mensen de gedichten te laten lezen of horen en te laten stemmen.