In 1985 maakte Lucebert een wandschildering in het Rölingcollege (nu: Werkmancollege), een scholengemeenschap in Groningen. De wandschildering, Vrede is eten met muziek getiteld, moet gerestaureerd worden. Een drietal oud-leraren voert al enige tijd actie om de wandschildering te behouden.

Het kunstwerk is aangebracht op een muur in de schoolkantine en stond bloot aan ‘kauwgom, pindakaasboterhammen en ondefinieerbare viezigheid’. De restauratie moet twintigduizend euro kosten. Het is de bedoeling dat er ook een glazen of plastic voorzetwand wordt geplaatst om het werk beter te kunnen beschermen. De eigenaar van het gebouw, de Openbaar Onderwijsgroep Groningen, heeft niet de middelen om de restauratie te bekostigen.

Momenteel wordt gekeken of crowdfunding een optie is. Geïnteresseerden kunnen op de hoogte blijven via een speciale Facebook-pagina.