Een vraagje aan de Facebookgroep met boekhandelaren over de eerste Poëzieweek leverde louter positieve reacties op. Zijn er meer dichtbundels verkocht. De Beste Boekverkoper van Nederland, Daan van der Valk van H. de Vries Boeken uit Haarlem zegt volmondig: ‘Absoluut ja.’ Even kort en krachtig is Cor Wiersma van boekhandel Los uit Bussum: ‘Ja, zeker.’ De mannen worden ondersteund door Ike Bekkink van de Bilthovense Boekhandel: ‘Beslist! Meer verkopen.’

Marischka Verbeek van Savannah Bay uit Utrecht zag ook een stijging in de verkoop van poëzie:

Ja, dat merken we zeker, er was veel meer vraag naar poëzie in de winkel dan normaal. Maar mensen waren wel vaak teleurgesteld en verbolgen dat de Gedichtendagbundel er niet meer was. Die spaarden ze vaak en daarvoor kwamen ze speciaal naar de winkel. Ik denk dat de CPNB zou kunnen overwegen de kleine bundel weer in te voeren (naast of in plaats van het Geschenk).

Ook Remco Houtepen van Venstra uit Amstelveen is enthousiast:

Poëzieweek heeft het zeer goed gedaan. Nog nooit zoveel poëzie verkocht in één week. Het minimum bedrag van € 15.00 voor een geschenk was in mijn ogen te hoog. Volgend jaar € 12.50. De Gedichtendagbundel is in Amstelveen niet gemist.

Tzum-redacteur en boekverkoper Bart Temme van Van der Velde uit Leeuwarden kan de positieve geluiden alleen maar ondersteunen:

Wij waren na drie dagen al door de Enquistjes heen. Ik moet wel zeggen dat wij altijd zeer ruimhartig met gratis geschenken omgaan. Vaste klanten krijgen bijvoorbeeld een exemplaar mee. Als iemand voor tientallen euro’s romans koopt (en geen enkele poëziebundel) en om het poëziegeschenk vraagt, dan doen wij niet moeilijk. Zo hoort het ook.

Arno Koek van boekhandel Blokker uit Heemstede somt de succesnummers op: ‘Absoluut, vooral Nasr, Enquist, Vegter, maar ook breed, erg leuk!’

In België werd de actie ook gehouden, maar niet elke boekhandel deed mee. Bart van Aken van Paard van Troje: ‘In Gent is het elke dag poëziedag, gedichtendag of wat je wil… en Ted van Lieshout, dat is een boek dat we altijd in de winkel hebben!’ Hij reageert daarmee op auteur Ted van Lieshout die zijn uit 2009 stammende verzamelbundel Hou van mij overal in het land terug zag.

De eerste dichter van het Poëziegeschenk was Anna Enquist, uit de stal van De Arbeiderspers. Uitgever Lex Jansen tot slot:

De aandacht voor Anna Enquist was werkelijk overweldigend. En er was inderdaad méér verkoop van onze dichtbundels. En het houdt ook nog niet op! Want voor de J.C. Bloem poëzieprijs zijn twee van onze dichters genomineerd: Nyk de Vries en Henry Sepers. En voor de VSB poëzieprijs was Luuk Gruwez genomineerd. Dat maakt me allemaal heel erg blij!