Van uitgeverij Xander mag Tzum drie exemplaren van Het hart viel binnen weggeven. Lees hieronder wat je moet doen.

Over het boek:

Het hart viel binnen

De indrukwekkende kracht van Het hart viel binnen ligt besloten in de excellent neergezette karakters die zich vanaf de eerste pagina in je vastbijten. De reality-tv producer Ritchie Shepherd met zijn verwerpelijke voorliefde voor erg jonge meisjes. Zijn door wetenschap en ambitie verblinde zus Bec die een geneesmiddel zoekt tegen Malaria door zichzelf ermee te besmetten. Haar ene aanbidder Val Oatman, de machtige en onbetrouwbare journalist die nietsontziend de hypocrisie in de wereld met zijn genadeloze pen te lijf gaat. En Bec’s andere aanbidder, de wetenschapper Alex Comrie, de tragische genetisch onderzoeker met fertiliteitproblemen die hem tot wanhoop drijven. En alsof dat niet genoeg is duiken er allesbepalende geesten uit het verleden op: Colum Donobhan komt net uit de bak, waar hij vijfentwintig jaar zat voor foltering en koelbloedige moord op de vader van Ritchie en Bec.

Het verhaal in deze epische en scherpzinnige roman spat uiteen in verhalen rond deze personages maar komt als in een schitterend mozaïek samen in een humorvol ongeëvenaard portret van onze tijd.

Voor de lezers van Jonathan Franzen, Ian McEwan en Jeffery Eugenides.

Rijk aan confronterende thema’s: ouderdomsangst, schaamte, vruchtbaarheid, reputatie, loyaliteit, ontrouw en onontkoombare familiebanden.

Om kans te maken op een exemplaar van het boek moet je de volgende zinnen afmaken. De links leiden naar recensies over het boek van James Meek. Schrijf de ontbrekende woorden op en stuur die naar info@tzum.info. Schrijf ook je postadres op zodat we je het boek kunnen sturen, mocht je winnen. Deadline 11 februari.

1 Victoria Moore in The Daily Mail: ‘Page-turning and (…).’

2 The Economist: ‘Mr Meek’s own heroes are the great Russian novelists of the 19th century, and he has put their lessons to good use in this thoughtful literary thriller that is as (…) as it is unexpected.’

3 Annalena McAfee in The Financial Times: ‘In other, less capable hands, a fictional attempt to address and link these issues of moral complexity – to achieve the Forsterian “connection” – might prove overly schematic. But in this compelling novel Meek, with his vivid characterisation and narrative drive, succeeds in engaging the (…) as well as the head.’

James Meek – Het hart viel binnen. Vertaald door Robert Neugarten. €19,95