Joost Oomen

Elp

Ik had afgesproken dat ik in leven bleef

in ieder geval tot volgende week

Mijn agenda staat bol van de notities

Voor morgenochtend vroeg heb ik mijn wekker gezet

Om zeven uur zal ik opstaan, maar voor nu

lig ik draaiend in mijn bed

terwijl het vier uur is geweest

In dit dorp waar ik slaap

ben ik maar één keer eerder geweest

Het is hier heel erg stil op straat

De lantaarns hebben al vier uur en drie kwartier

voor niemand meer geschenen

De volgende morgen sta ik vroeg op

en loop verdoofd naar de badkamer

Ik moet eerst wat water drinken, mijn tanden poetsen

Vervolgens kleren aan en het huis uit

Ik herken de straten pas

na zes kilometer trappen.

Joost Oomen

Joost Oomen (1990) is stadsdichter van Groningen. Eerder (2010-2011) was Oomen huisdichter van de Rijksuniversiteit Groningen. Gedichten die hij als huisdichter schreef zijn gebundeld in Vliegenierswonden. In 2011 won Oomen het Hendrik de Vries-stipendium en onlangs verscheen De stort als deel zes in de Hendrik de Vries-reeks.

(foto: © Jan Glas)