Op 14 maart 2013, aan de vooravond van het Boekenbal, zal De Wereld Draait Door (DWDD) een uitzending afstaan aan Adriaan van Dis. Op verzoek van DWDD laat Van Dis nog één keer zijn boekenprogramma Hier is… Adriaan van Dis.

Vandaag werd bekend wie één van de gasten zal zijn: Maarten Biesheuvel. Biesheuvel debuteerde in 1972 met de verhalenbundel In de bovenkooi. Hij schreef daarna nog verschillende verhalenbundels. In 2007 werd zijn oeuvre bekroond met de P.C. Hooft-prijs. Biesheuvel leidt een teruggetrokken leven in Leiden.

Hier is… Adriaan van Dis is het Nederlandse praatprogramma, waarin Van Dis beroemde buitenlandse en Nederlandse schrijvers ontving. Het programma, dat tussen 1983 en 1992 door de VPRO werd uitgezonden, geldt nog steeds als het meest succesvolle Nederlandse tv-programma over literatuur.