Dichter Leo Vroman wordt vandaag achtennegentig. Nick Muller van HP/De Tijd vroeg Vroman of hij enkele herinneringen aan eerdere verjaardagen wilde opschrijven (klik op de link). Dat deed hij. Hij schreef over zijn zevenentwintigste, vijfenzeventigste én achtennegentigste verjaardag.

Hieronder het stukje over hoe hij vandaag zijn verjaardag viert, samen met zijn vrouw Tineke en dochter Peggy. 

98

Ik heb geen leeftijd, leeftijden zijn kinderachtig, maar 98 jaar oud word ik morgen waarschijnlijk wel. Wij wonen in een bejaardengebouw. Wij, wij! Onze jongste dochter, Peggy, nu verreknoutoch alweer 61 jaar oud, komt hier met haar man. Misschien rijden ze ons naar de plantentuin, daar zijn we in geen jaren geweest, of naar de Modern, daar zijn we in geen jaren geweest, of blijven we thuis, daar zijn we al jaren. Maar op mijn verjaardag zelf doen we waarschijnlijk ongeveer niets. Dode vrienden en vriendinnen zullen ons wel niet bellen en cadeautjes hebben we niet nodig. Op één cadeau verheug ik me al wel: Peggy brengt ons gemberboterkoek zoals mijn moeder die maakte, vooral toen die nog leefde.

In 2010 stond het programma Profiel in het teken van Leo en Tineke Vroman. De uitzending is hieronder terug te zien.

Get Microsoft Silverlight