Tony Hanssen, de hoofdpersoon uit de eerste roman van Tom Lanoye, keert terug. In Alles moet weg, een komische road-novel, lijkt alles wat Tony aanpakt tot mislukken gedoemd, in de voor september aangekondigde nieuwe roman Gelukkige slaven is het wat minder eenduidig. Uitgeverij Prometheus:

In Buenos Aires speelt Tony Hanssen – een voormalige cruise director op de meest luxueuze plezierboten ter wereld – een gevaarlijk spel als toy boy van mevrouw Bo Xiang, de bejaarde echtgenote van een beruchte, steenrijke Chinees. In Zuid-Afrika dringt een heel andere Tony Hanssen – de gevluchte computerspecialist van een gecrashte zakenbank – een wildpark binnen met vervalste papieren, een precisiegeweer en oorlogsmunitie.

De ene Tony is een illusieloze loser, de andere Tony een levenslustige nerd. Allebei hopen ze op verlossing. De ene wil zijn vrijheid terug, de

andere zijn gezin. Pas als ze elkaar voor het eerst ontmoeten, op weer een ander continent, blijkt hoezeer ze op elkaar zijn aangewezen om hun doel te bereiken. Als ze het al bereiken.

De roman Alles moet weg zal voor de gelegenheid herdrukt worden.