De laatste maanden was De Arbeiderspers vooral in het nieuws door vertrekkende auteurs: Peter Terrin, Rosita Steenbeek, Marieke van der Pol. Tot vandaag. De uitgeverij neemt namelijk een nieuwe auteur op in haar fondslijst: Carry Slee. Ze heeft bij De Arbeiderspers een contract getekend voor haar roman Strijken.

Eerder schreef Slee al verschillende romans voor volwassenen. Volgens het persbericht breekt Slee niet met haar eigen uitgeverij, Dutch Media, maar past deze roman beter bij De Arbeiderspers. Ook is te lezen waar de roman over zal gaan:

Strijken gaat over schrijver Johan van Tongeren. Het idee dat hij weer een boek moet afleveren, omdat zijn uitgever dat van hem vraagt, verlamt hem volkomen. Hij raakt in een psychose. De lezer volgt hem op zijn reis langs de afgronden van onverwerkte emoties, over wegen naar verwaarloosde ideeën, op zoek naar zijn echte drijfveren en passies.

De roman van Slee zal in oktober verschijnen.