Lydia Davis is de winnaar van de Man Booker International Prize 2013 (niet te verwarren met de normale Booker Prize). Ze ontvangt de prijs voor haar hele oeuvre, aan de prijs is een geldbedrag van zestigduizend pond verbonden. Het is de vijfde keer dat deze tweejaarlijkse prijs wordt uitgereikt. In 2011 won Philip Roth de prestigieuze prijs. Over het werk van Davis schreef de jury:

Lydia Davis’ writings fling their lithe arms wide to embrace many a kind (…). There is vigilance to her stories, and great imaginative attention. Vigilance as how to realize things down to the very word or syllable; vigilance as to everybody’s impure motives and illusions of feeling.

Davis schreef verschillende bundels met korte verhalen, zoals Varieties of Disturbance, romans en vertaalde ook werk van Marcel Proust én A.L. Snijders. In Nederland wordt haar werk uitgegeven door uitgeverij Atlas Contact.

0

Reacties