De Amerikaanse editie van Tirza is vandaag besproken in The New York Times. De roman van Grunberg verscheen op 19 februari jl. in de Verenigde Staten. Schrijver en recensent Scott Hutchins (zijn debuut A Working Theory of Love verscheen dit voorjaar in het Nederlands) oordeelt:

Tirza, the sixth of Grunberg’s novels translated into English, is grimly comic and unflinching. While not always enjoyable, it is never less than enthralling.

Over het laatste hoofdstuk zegt Hutchins:

The final section in Namibia resolves these uncertainties too heavily for my tastes. Still, these scenes are where the novel takes flight.

In Nederland verscheen Tirza in 2006. De roman gaat over de redacteur Jorgen Hofmeester die door zijn uitgever wordt ontslagen, zijn hoop vestigt Hofmeester vervolgens op zijn geniale dochter Tirza. Grunberg won in 2007 zowel de Gouden Uil als de Libris Literatuur Prijs met zijn roman.

[vimeo]http://vimeo.com/61186477[/vimeo]