zealotHij was onlangs nog te gast in The Daily Show, maar dat optreden zette geen zoden aan de dijk, een dik negen minuten durend interview op Fox News wel. De Amerikaanse wetenschapper, ooit als illegale immigrant van Iran naar Amerika gekomen, schreef een boek over Jezus: Zealot: The Life and Times of Jesus of Nazareth. Niet de inhoud van het boek was interessant voor de presentatrice van het programma Spirited Debate, Lauren Green, maar het feit dat hij moslim is. Het hele interview moet hij uitleggen dat zijn religieuze achtergrond niet van belang is voor het boek. Op het eind van het interview zegt Green zelfs dat hij dat feit verborgen houdt, waarop Aslan geduldig uitlegt, dat dat al op pagina twee genoemd wordt.

Een tenenkrommend interview (door Alexander Klöpping doorgetwitterd) dat via Buzzfeed (‘Is This The Most Embarrassing Interview Fox News Has Ever Done?’) veel ophef veroorzaakte en daarna op allerlei sociale media voorbijkwam. Die aandacht zorgde ervoor dat het boek van Aslan vandaag op nummer 1 van de bestsellerlijst van Amazon staat. Voor J.K. Rowling en Dan Brown.

0