schrijfmachines Hermans foto gert BrounsGert Brouns van boekhandel Limerick in Gent heeft zijn vakantie aangegrepen om de schrijfmachines van Willem Frederik Hermans van Nederland naar Vlaanderen te brengen. Op de foto staan ze nog in het magazijn in Nederland. Begin september zullen ze voor iedereen te zien zijn in de boekhandel. Voor de schrijfmachines van Hermans waren drie gegadigden, nadat museum Scryption noodgedwongen de deuren moest sluiten. Het publiek en uiteindelijk een jury koos de boekhandel als eindbestemming. Het vertrek van de schrijfmachines uit Nederland zorgde voor vragen in de gemeenteraad van Groningen die nog een postsierlijk reddingsplan bedacht en kamervragen in Den Haag. Feit is dat in Nederland daarvoor weinig belangstelling werd getoond voor de collectie van Hermans. Boekhandel Limerick schrijft op haar Facebookpagina: ‘Vakantie of niet…deze rekken zijn sinds vanmiddag helemaal leeg! En de weesjes hebben een nieuw onderkomen aan de Koningin Elisabethlaan 142, ze hebben niet gemopperd…’

(foto: © Gert Brouns)