Afgelopen vrijdag zou Driek van Wissen zeventig jaar oud zijn geworden. Ter nagedachtenis aan de in 2010 overleden dichter schreef Dagblad van het Noorden een sonnettettewedstrijd uit (lees hier over de kenmerken van een sonnettette). De wedstrijd werd dit jaar voor de derde keer gehouden en is gewonnen door B.J. Hoogland uit Den Ham. Ook voor Wim Tissingh uit Haren, Daan de Ligt uit Den Haag, Hans Mooi uit Groningen, Arjan Keene uit Ede, Frank Fabian van Keeren uit Leiden, Anne Doornbos uit Een, Niels Blomberg uit Almere en Coenraedt van Meerenburgh uit Vlissingen waren er prijzen. Volgens de jury gingen veel sonettettes over de frauduleuze gebeurtenissen tijdens de examenperiode van dit jaar en ook de bezuinigingen onder het kabinet Rutte II bleken een populair thema. Over de wedstrijd en waarom een bijdrage van Daan de Ligt werd uitgesloten van de competitie kunt u lezen op Woest en Ledig.