Naar aanleiding van de reacties op Facebook vandaag heeft Arthur Japin een nieuw plan gepresenteerd om Rusland te boycotten tijdens de Olympische Spelen. Eerst wilde hij nog een gewone boycot in navolging van de open brief van Stephen Fry. Nu is er een boycot 2.0:

En nu nog iets veel beters! Dit plan (Met dank aan Arthur van Schendel!), is even onweerlegbaar als de brief van Stephen Fry: We gaan wel met zijn allen zoals afgesproken naar de Olympische Spelen maar het IOC verbiedt Rusland mee te doen.

Er zijn precedenten: In 64 mocht Zuid Afrika niet meedoen vanwege de Apartheid. In 1972 verbod om deel te nemen voor Rhodesie om dezelfde reden. In 2000 mocht Afghanistan niet meedoen vanwege de schendingen van de vrouwenrechten door de Taliban.

Zijn de mensenrechten van homo’s minder dan die van vrouwen of kleurlingen? Nee, dus MOET het IOC wel met dezelfde maten rekenen: de schender van de mensenrechten wordt uitgesloten: Deze OS wordt het feestje van Rusland, maar zonder de gastheer.

Wie hier iets tegen in kan brengen… ik ben benieuwd!