Op 4 oktober verschijnt Gedundrukt, een verzameling van 100 verhalen uit het oeuvre van Simon Carmiggelt. Niet bij De Arbeiderspers, de vaste uitgever van voorheen de beroemdste cursievenschrijver uit de Nederlandse letteren, maar bij uitgeverij Van Oorschot. Een mooie uitgave met stofomslag, de typische Van Oorschotletters op het omslag. Uitgever Wouter van Oorschot legt in de Najaarsaanbieding uit waarom:

Kort na de oorlog is er even sprake van geweest dat Carmiggelt bij Van Oorschot zou publiceren. Het kwam er niet van maar wel publiceerde Carmiggelt in de jaren vijftig, bij wijze van hommage aan zijn vriend, die intussen faam verworven had met een grote reeks dundrukuitgaven, het gedicht ‘De minor poet’. Daarin komt een dichter van een oeuvre van slechts één vel druks in de hemel komt en alwaar hij zó vriendelijk ontvangen wordt dat hij aan het fantaseren slaat:

Hij zag zich al gedundrukt door Van Oorschot

en mompelde: ‘Ga ik dan niet teloor, God?’

Tzum voorspelt een revival.

0