De auteurs van de Friese Pers Boekerij en Uitgeverij Noordboek, onderdeel van NDC Mediagroep, hebben vandaag te horen gekregen dat de gaande activiteiten van hun uitgevers zijn overgedragen aan het Tielse Krijgsman Public Warehousing, dat zorgt voor de opslag en distributie van boeken. De nieuwe eigenaar neemt echter niet alles over, wat betekent dat sommige schrijvers de restpartijen van hun boeken mogen afhalen.

De overname zat er al enige tijd aan te komen. Eerder dit jaar schrapte NDC Mediagroep 250 banen. De samenwerking met Krijgsman maakt mogelijk dat de geplande activiteiten doorgang kunnen vinden. Onder de oude vertrouwde twee namen worden er in de toekomst regionale uitgaven uitgebracht. Friese Pers Boekerij en Noordboek zullen voor 1 december naar een kantoor in Leeuwarden verhuizen.