De dichters die kans maken op de VSB Poëzieprijs 2014 kunnen door het publiek zowel vanuit huis als in levende lijve worden bekeken. In januari gaan ze op tournee en zijn ze te zien in Den Haag, Antwerpen, Amsterdam, Groningen en tot slot in Rotterdam tijdens de prijsuitreiking. Ook zijn er korte filmportretten gemaakt waarin de genomineerden Maria Barnas (Jaja de oerknal), F. van Dixhoorn (De zon in de pan), Micha Hamel (Bewegend doel), Miriam Van hee (Ook daar valt het licht) en Antoine de Kom (Ritmisch zonder string) hun werk toelichten. De winnaar wordt op 29 januari bekendgemaakt.

miriamvanhee from Poetry International Festival on Vimeo.

micha hamel from Poetry International Festival on Vimeo.

maria barnas from Poetry International Festival on Vimeo.

f. van dixhoorn from Poetry International Festival on Vimeo.

antoine de kom from Poetry International Festival on Vimeo.