Arnon Grunberg was deze week voor één dag brandweerman. Een Schiedamse brandweerman was op zoek naar een uitgeverij voor zijn manuscript. Hij vroeg Grunberg om hulp, die in ruil voor een dagje werken op de brandweerkazerne zijn manuscript wilde bekijken. Dat meldt het Algemeen Dagblad vandaag.

De Schiedamse brandweerman trakteerde Grunbergs bezoek meteen op een cursus auto’s open knippen. ‘Eerst mocht de schrijver voor slachtoffer spelen in het voertuig, om vervolgens zelf de pneumatische schaar ter hand te nemen,’ aldus de krant.

Grunberg heeft inmiddels een tegenprestatie geleverd. De schrijver gaf de brandweerman een naam van een uitgeverij waar zijn manuscript goed bij zou passen.

Dankzij de aanbeveling van de beroemde schrijver heeft de uitgeverij Zon en vrijdagen inmiddels geaccepteerd ter beoordeling.