Op 1 in de Bestseller 60 staat deze week No Guts, No Gold: een boek van de tweelingzussen Vedder over ‘hun soms hilarische antwoord op de vraag hoe je zonder specifiek talent toch de top kunt bereiken’. Waarvan akte. Op plaats 9 stijgt de Franse Mélissa da Costa door met Al het blauw van de hemel (+1). Rob van Essen blijft zich met Ik kom hier nog op terug in de bovenste regionen begeven. De roman staat deze week op plek 14 (-2). Je bent prachtig van de Amerikaanse Ann Napolitano staat op plaats 22 (-3) en Ik ben vrij van Lale Gül op 23 (-7).

De opmars van Zevenpoot van Arnon Grunberg en Thé Tjong-Khing is gestuit. De roman kwam binnen op plaats 27, steeg een week later tien plekken, maar is nu gezakt naar stek 24 (-7). Bechamel Mucho van Dimitri Verhulst verliest een plaats en komt uit op 35. De Flessentrekker van Ilja Gort daalt 6 posities staat deze week op plek 37. De stad en zijn onvaste muren van Haruki Murakami bezet plek 49 (-1).

Het late leven van Bernhard Schlink is hard gezakt. Zijn vorige week binnengekomen roman staat deze week op plaats 53 (-29). Ten slotte sluit Chaja Polak op plek 60 de rijen met het essay Brief in de nacht (-1).

De gehele Bestseller 60 vind je hier.