Tijdens de boekenbeurs Vers voor de Pers is door de CPNB de top 100 van de bestverkochte boeken van 2013 bekendgemaakt. Op de eerste plaats met 376.775 verkochte exemplaren staat Dan Browns Inferno. Daarop volgen En uit de bergen kwam de echo van Khaled Hosseini (234.422 exemplaren) en Stoner van John Williams (183.501 exemplaren). Alle drie de delen van Vijftig tinten-trilogie van E.L. James staan in de top tien. De bestverkochte Nederlandstalige roman staat op nummer zes in het algemeen klassement: Dit zijn de namen van Tommy Wieringa. Het aanzien van … van Han van Bree, waarin de belangrijkste nieuwsfeiten worden gebundeld, doet het steeds weer goed en verschijnt al vijf jaar op rij in de top 100.

In totaal werden er in 2013 41 miljoen boeken verkocht (inclusief de digitale versies), een flink aantal dat een bedrag vertegenwoordigt van 525,3 miljoen euro, maar het is toch een daling van 8,3% ten opzichte van 2012.

Tijdens de boekenbeurs werd verder gemeld dat vanaf dit jaar de Boekenweek ook in Vlaanderen zal zijn.